Produkty Tradycyjne

Produkty Tradycyjne FRUX SOLIS pochodzą z gospodarstwa sadowniczego o wieloletnich tradycjach, dbającego o walory zdrowotne owoców i ich jakość. Z zebranych owoców robione są wzorem naszych mam i babć przetwory owocowe, zamknięte w słoiczkach i butelkach pełne słońca, aromatu i smaku. 

Syrop Malinowy z Mikołajówki

Syrop Malinowy z Mikołajówki - FRUX SOLISSyrop malinowy z Mikolajówki jest napojem bezalkoholowym. Ma ciemnoczerwoną, karminową barwę i zapach dojrzałych leśnych malin. Owoce użyte do wyrobu soku są
dorodne, soczyste i pachnące. Słodki i aromatyczny syrop jest lubiany przez dzieci i dorosłych. Można go użyć jako domowy środek przy przeziębieniach, ale też do deserów i wypieków. W czasie długich, zimowych wieczorów syrop malinowy dodany do herbaty przywołuje zapach i smak lata.

Produkt wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych Województwa Lubelskiego.

Potencjalnych Kontrahentów zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mailowego

Powidła Śliwkowe z Mikołajówki

Powidła Śliwkowe z Mikołajówki - Produkt TradycyjnyPowidła Śliwkowe z Mikołajówki to zesmażone owoce śliwki Węgierki Zwykłej o słodko-kwaśnym smaku i zapachu dojrzałych śliwek. Mają ciemną, brązową barwę. Owoce pochodzą z własnego gospodarstwa sadowniczego. Smak powideł jest opisem złotej, polskiej jesieni: słodki jest ciepłem dni, lekko kwaśny chłodnymi nocami i zapowiedzią zimy. Zamknięte w słoikach owoce zawierają słodycz i zapach jesieni.

Produkt wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych Województwa Lubelskiego.

Potencjalnych Kontrahentów zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mailowego

Chleb Wiejski z Otrębami

Chleb Wiejski z Otrębami - FRUX SOLISCzasy się zmieniają tak jak i nasza dieta , upodobania kulinarne ale jedynym pewnikiem w naszym jadłospisie jest chleb. Po zachwyceniu się białym, puszystym pieczywem, wyrośniętym dzięki substancjom spulchniającym i polepszającym smak ludzie zaczęli tęsknić za smakiem i zapachem chleba, który pamiętali z dzieciństwa.
Chleb wiejski z otrębami nie zawiera żadnych spulchniaczy i ulepszaczy smaku.

Otręby dostarczają witamin z grupy B i błonnika, siemię lniane – sole mineralne, związki śluzowe, białkowe i olej. Chleb wiejski z otrębami długo zachowuje świeżość, nie pleśnieje i nie kruszy się przy krojeniu. Jego smak i zapach doceniają wszyscy, którzy go spróbują.

Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych województwa Lubelskiego.

Potencjalnych Kontrahentów zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mailowego

Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich
Unia Europejska Logo Program Leader Logo LGD Ziemi Kraśnickiej Logo Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 Logo

Fotograf Lublin

Poczta Webmail